søndag 28. april 2013

En smakebit på en søndag: Northanger Abbey av Jane AustenDa var det søndag... Jeg er trøtt... Veldig trøtt... Da passer det bra at man leser god, gammelmodig romanse! Et slikt språk vet du, som formelig bare flyter ut fra sidene... Boken skal være ferdig innen i kveld, ved siden av at jeg skal være husmor og turgåer. Min versjon av Northanger Abbey er en del av The Complete Novels of Jane Austen, en bok på nette 1431 sider. Den ligger selvsagt så lett i min høyre hånde der jeg skrider rundt og gjør alt som må gjøres...


Her kommer en liten smakebit fra boken. Dette er fra en scene som er årsaken til en ganske dramatisk vending i boken senere, hvor skrytingen til John Thorpe slår tilbake på unge Ms. Morland.

When the entertainment was over, Thorpe came to assist them in getting out. Catherine was the immediate object of his gallantry; and, while they waited in the lobby for a chair, he prevented the enquiry which had travelled from her heart almost to the tip of her tongue, by asking, in a consequential manner, whether she had seen him talking with General Tilney. 'He is a fine old fellow, upon my soul! Stout, captive - looks as young as his son. I have a great regard for him. I assure you: a gentleman-like, good sort of fellow as ever lived.'
s . 1126
Der oppdaget jeg plutselig mangelen på punktum, av en eller annen grunn har jeg forsøkt så iherdig å stenge verden ute for og konsentrere meg, at detaljer som det har jeg ikke klart å fokusere på... Jeg trenger virkelig å lese flere gamle klassikere på engelsk, for det må jo etterhvert bli en vanesak med språket? På et eller annet punkt vil jeg slutte å bruke så mye energi på og få med seg det som står?

En fortsatt god helg får dere alle sammen ha i hvertfall. Solen har ikke helt klart å trenge frem mellom skyene her, men regner med at den klarer det snart. Egentlig lit greit med overskyet, når man skal ligge inne å lese romantikk... For å gjøre helgen komplett, får dere ta en tur innom bokbloggen til Flukten fra virkeligheten. Der finner dere mange flere smakebiter og kan plukke opp noen lesetips.

19 kommentarer:

 1. Romantik är inte riktigt min genre, speciellt inte den gamla sorten :) Jane Austen har jag läst, men inte tyckt speciellt mycket om.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er en ekte, gammeldags romantiker :) Elsker Austen, men det er ikke så lett å lese på originalspråket egentlig...

   Slett
 2. Litt romantikk er ikke å forakte, men Jane Austen har jeg ikke lest noe av ennå, boken er notert ned tidligere selv om sidetallet "skremmer" meg litt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Northanger Abbey er egentlig på rundt 200 sider+, i min versjon mener jeg å huske at det er 146 sider! Så ikke så skremmende egentlig :)

   Slett
  2. Ok,jeg leste innlegget ditt en gang til og nå så jeg at det var flere bøker i èn. En bok på skarve 200 sider skal jeg klare;)

   Slett
 3. Det var en lång mening:-) Läser inte så mycket romance nu förtiden, men en gång i tiden så gjorde jag det.

  SvarSlett
 4. Jeg har ikke lest boka, men har sett en av filmene basert på boka. veldig fin smakebit:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har sett den ene filmen 3 ganger :)

   Slett
 5. Artig smakebit fra en fantastisk bok. Ha en flott søndag videre. :)

  SvarSlett
 6. Jeg rekker nok ikke å bli ferdig med denne i dag. Jeg har brukt denne som smakebit to ganger og oppdaget også det med mangel på punktum:-) Jeg tenker som deg at jeg håper både språk, etikette og sjargong blir mer en vanesak etterhvert. Jeg liker boken, men lesingen går ikke så fort.

  SvarSlett
  Svar
  1. Går tregt ja, i går forsøkte jeg å sperre ut lyden av dataspill, heftig dance musikk og rullesøyter som gikk frem og tilbake, frem og tilbake på kjøkkenet... Austen er ikke en bok som er lett å lese med barn tilstede!

   Slett
  2. Hehe, nei det går ikke. Jeg har da noen timer på kvelden uten barn, men det krever intens konsentrasjon og det orker jeg ikke hele kvelden, så ti sider av gangen er i grunn bra jobbet;-)

   Slett
  3. Jeg konkluderte i går kveld at 10 sider er hva jeg maks klarer å konsentrere meg om gangen, etter det har jeg plutselig begynt å tenke på alt annet. Ble derfor ikke ferdig i går...

   Slett
 7. Jeg skulle også ha lest boken til i dag. Men noen ganger er livet sånn at man ikke får plass til alt man gjerne skulle gjort. Jeg ser frem til høsten, som ser roligere ut. Og så får jeg ta tak i mer lesing da :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror ærig talt jeg sliter veldig med å bli ferdig med denne i løpet av dagen/kvelden/natten.... Men er en optimist. Hadde egentlig tenkt å droppe den, fordi jeg hadde glemt at dagene gikk så fort! Men så kunne jeg ikke gi meg heller da :/ En dårlig kombinasjon...

   Slett
 8. Jane Austen er en forfatter jeg liker. Har også sett flere filmatiseringer. Men på grunn av språket - det gammeldagse og omstendlige - må man bruke litt tid på hennes bøker. De skal "tygges" og "fordøyes". ;)
  God bok!

  SvarSlett
 9. Jeg får ikke ferdig denen, siden jeg fikk tak i den først i går og har vært borte i helga.. Jaja. Men jeg har boka da, samt en lightversjon på 50 sider. Så vi får se...

  SvarSlett
 10. Jag läste den här för ett par år sedan, men fastnade inte för den. Tack för smakbiten ändå :)

  SvarSlett
 11. Northanger Abbey leste jeg nå til Lines lesesirkel, men da i en utgave jeg hadde kjøpt før jeg fikk den digre samleboken fra deg. Den gleder jeg meg forøvrig å begynne på!

  SvarSlett

Populære innlegg