torsdag 4. april 2013

Lydbokomtale: Ondskapens hjerte av Chelsea CainKrim har aldri klart å bli min sjanger, men når man jobber i bokhandel og alle skal kjøpe krim, så må man jo virkelig få gjort noe for å oppdatere seg. Chelsea Cain har vært første skritt inn i krimverdenen.

Archie Sheridan hadde jobbet som etterforsker i en spesialgruppe som etterforsket seriemordere i mange år, da han selv blir seriemorderens offer. Han blir torturert, drept og gjennopplivet og torturert videre både psykisk og fysisk. Da han endelig blir funnet, er han en meget ødelagt mann. To år senere skal han forsøke å komme tilbake til jobb, da det er en ny seriemorder på gang. Med seg får han den rosahårede journalisten Susan Ward, som skal skrive flere artikler om Sheridan.

Det som jo er interessant her, er at denne serien egentlig har seriemorderen som kidnappet Sheridan, Gretchen Lowel, i fokus. En meget vakker, ondskapsfull og syk kvinne. Hun har en meget sentral rolle i hele boken, og etter som jeg kan forstå, så fortsetter det videre utover i serien. I denne boktraileren får dere møte Gretchen:
Lydboken var til tider ganske så spennende, og helt greit lest. Hedda Munthe fikk frem karakterene på en grei måte. Mot slutten ble den så spennende at jeg måtte kjøre en ekstra runde, bare for å få med meg alt. Dessverre vet jeg ikke helt om jeg likte konklusjonen. Den ble litt for fantastisk på en måte. Jeg kan jo ikke røpe noe her, men når alt kommer frem så blir tilfeldighetene og svarene litt for usannsynlig for meg, og det er her krimsjangeren kaster meg av. Sannsynligheten for at dette skulle skje er bare så utrolig at jeg ikke kan bli med på det. Elendig forklart, men bedre får jeg det ikke til om jeg ikke skal avsløre morderen...

Ellers så er jo Sheridan den typiske etterforsker på mange måter, totalt ødelagt. Han knasker piller til den store gullmedalje. Smertestillende med høy styrke sløver han ned, men sørger også for at han klarer å holde seg i live. Gretchen Lowell har fortsatt et sterkt grep om han, og stadig vekk må han inn til fengselet for at hun skal avsløre hvor hun har gjemt ennå et offer. Her er det Stockholm-syndrom på høyt nivå! Sheridan har forlatt kona og barn fordi han ikke klarer å leve normalt, eller få Lowell ut av tankene. Han hater henne, men er samtidig ekstremt tiltrukket av henne. Susan Ward derimot er en ung journalist, med ikke verdens beste fortid. Hun har blitt misbrukt av læreren sin like etter at faren døde,og moren er et kapittel for seg selv. Denne boken er med andre ord en god samling ødelagte folk.

Jeg kommer til å fortsette med serien, i allefall en bok av gangen. Selv om jeg ikke likte endel ting, spesielt slutten, så likte jeg nerven boken hadde. Den er ikke for de med svak mage. Her er det torturscener som virkelig kan få en til å føle seg uvel (drikking av plumbo for å nevne noe). Chelsea Caine debuterer med denne boken.Tørre fakta:
Utgitt: 2008
Forlag: Lydbokforlaget
Oversetter: Torleif Sjøgren-Erichsen
Oppleser: Hedda Munthe
Originaltittel: Heartsick (2007)
ISBN: 9788242124029
Kilder: Lånt på biblioteket
Handling lagt til: Portland, USA

2 kommentarer:

  1. Jeg har ikke lest bøker av Chelsea Cain, men denne hørtes jo spennende nok ut! Jeg liker best "rett fram krim". Altså et det skjer et mord og så prøver en politimann eller kanskje en journalist å løse gåten. Men noen ganger kan jeg selvfølgelig glede meg over mer innviklede scenarioer, noe dette hørtes ut som det var.
    Takk for fint tips!

    SvarSlett
  2. Jeg har akkurat oppdaget sjangeren og har allerede lagt til noen krimbøker på leselisten. Ser ut til at denne også havner der :)

    SvarSlett

Populære innlegg