søndag 6. januar 2013

En smakebit på en søndag: Kafka på stranden av Haruki Murakami

Da er leseåret godt i gang, og jeg er allerede igang med min tredje bok i år! Det er jeg stolt av, så får jeg bare håpe at jeg klarer å fortsette denne gode trenden. I løpet av søndagen skal jeg på biblioteket og låne litt flere ungdomsbøker, så jeg tenker at de kommer godt med på statistikken. Etterpå skal min bestemor feires, hun fyller nemlig 90 år!


Jeg har akkurat begynt på min første Murakami-bok. Den leses selvsagt til Lines lesesirkel, og jeg er spent på hvordan jeg kommer til å like den. Jeg har hørt så mye forskjellig om den, at den er tunglest, at den er lettlest, at den er rar og at den er veldig god. Jeg satser på at jeg vet svaret mot slutten av neste uke? Her kommer i allefall en liten smakebit, tatt fra side 11.
Jeg har bestemt meg for å pakke det aller nødvendigste. Det vanskeligste er klærne. Hvor mange undertøyskift trenger jeg? Hvor mange gensere? Skjorter? Bukser? Hansker? Skjerf? Shorts? Vinterjakke? Når jeg først setter i gang tar det liksom aldri slutt. Men en ting er jeg fast bestemt på: Jeg skal faen ikke virre rundt på et fremmed sted med en masse bagasje og se ut som en ungdom på rømmen.
For flere smakebiter, regler for hvordan delta og kanskje noen boktips, ta turen innom bloggen Flukten fra virkeligheten. Denne gangen holder hun også en giveaway for å feire at verden ikke gikk under like før jul!

19 kommentarer:

 1. Jeg er veldig nysgjerrig på Murakami og ser fem til å lese hva du syntes om Kafka på stranden. Min plan er å få lest minst en bok i år som har forbindelse til Japan. Murakami er jo perfekt til det formålet.

  Tusen takk for smakebiten!

  SvarSlett
 2. Var litt gjenkjennelig den smakebiten. ;) Ser fram til å høre hva du synes om boka, og gratulerer med bok #3!

  SvarSlett
 3. Jag ska också ge mig på min första Murakami, någon gång i år, men det blir Fågeln som vrider upp världen. Kafka på stranden har jag hört talas om och det ska tydligen vara en bra bok att börja med. Synd bara att jag redan hade köpt Fågeln... :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den boken har jeg ikke hørt om en gang jeg, den må sjekke ut.

   Slett
 4. Den har jeg lest, kos deg med den!

  SvarSlett
 5. Fin header og jeg likte grønnfargen.Siste setningen i smakebiten fikk meg til å le; og det er et godt tegn. Men så ler jeg av mye som andre ikke ler av. Og motsatt. Denne forfatteren må jeg finne mer ut av. Har sett at bøkene er nevnt, men ikke festet meg ved dem før. Takk for smakebiten.

  SvarSlett
 6. Har ikke lest Murakami, så dette var en fin påminning om han. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 7. Koser meg med boken "Kafka på stranden" jeg også nå:) Liker den godt så langt:) Er spent å se om jeg vil fortsette å like den:) Bra valgt smakebit, likte den godt:) Gratulerer til din Bestemor! 90 år er virkelig verd å feire!:) Det at du har kastet deg over 3 bøker allerede er jo en skikkelig pang start på året, Gratulerer!:) Kos deg på denne søndagen! Klæm!

  SvarSlett
 8. Detta är min favorit av Haruki Murakami :) Det är också en av de bästa böcker jag har läst.

  SvarSlett
 9. Jeg har ikke fått begynt på Kafka på stranden enda, men jeg har hvert fall fått hentet den på biblioteket :-) Det var en fin smakebit du hadde valgt ut, noe gjenkjennelig :-)
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 10. Tack för smakbiten. Murakami står på min läslista för 2013, gäller bara att välja bok...
  Härligt med din 90-åriga bestemor!

  SvarSlett
 11. Imponerende at du har lest to bøker allerede, og startet på den tredje! Jeg leste ut Kafka på stranden i morges, etter at jeg postet smakebiten, og kan si en ting: knakende god! Jeg fikk i alle fall lyst til å lese flere bøker av Murakami.

  Ha en fin søndag videre, og feiring av din bestemor :)

  SvarSlett
 12. Jag har läst ett par andra av Murakami men inte den här. Såg att det är flera som läser Kafka på stranden nu. Blir spännande att se vad alla tycker om den, för det är den Murakami jag har lite "på gång".

  SvarSlett
  Svar
  1. Bokbloggen Lines Bibliotek har lesesirkel hvor Kafka på stranden skal være ferdig lest innen 27. februar, derfor er vi endel som leser akkurat denne boken nå :)

   Slett
 13. Denne har jeg nettopp bestilt og ser frem til det blir dens tur til å bli lest. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 14. Artig smakebit! Har aldri lest noe av Murakami selv, men har hørt mye bra om ham.

  SvarSlett
 15. Denne boka skal jeg også lese, men sikkert ikke før neste år ;) Gleder meg til å høre hva du synes om den!

  Enjoy!
  Pia

  SvarSlett
 16. Dette er jo ei bok man har hørt mye om. Ganske sikkert ei "burde-lese"-bok.

  SvarSlett

Populære innlegg