onsdag 19. september 2012

Litteratur fra Praha søkes

Neste onsdag setter jeg meg på flyet til Praha og blir borte til mandagen. Med på den turen følger selvsagt en bok eller to. Det hadde vært veldig artig om den ene boken hadde handlingen lagt til Praha! Jeg har lest Daughter of Smoke and Bone, så om det kniper kan jeg sikkert lese den en gang til. Men alle boktips tas imot med STOR takknemlighet.


21 kommentarer:

 1. Er ikke handlingen i Mørk engel av Laini Taylor lagt til Praha? Jeg tror det.
  Ellers har du Dagbok fra Praha av Michael Konupek og Intermesso i Praha av Arild Rypdal. Gravlunden i Praha av Umberto Eco og HhhH, eller Slakteren fra Praha av Laurent Binet.
  NB!: Jeg har ikke lest de siste så jeg kan ikke stå inne for hvor mye de forteller om Praha!

  SvarSlett
  Svar
  1. Mørk engel er den norske versjonen av Daughter of Smoke and Bone ;)

   Takk for mange gode tips! her var det litt å sjekke ut :)

   Slett
 2. Da MÅ du lese Milan Kunderas "Tilværelsens uutholdelige letthet!" Den er et "must" for alle Praha-elskere! Ikke at den beskriver så mye av byen som sådan - mer stemningen i forbindelse med russernes invasjon som skjer i bakgrunnen etter hvert.

  Jeg er for øvrig Praha-elsker på min hals, selv om det begynner å bli noen år siden sist jeg var der nå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Skulle tipse om Kundera jeg også, så nøyer meg med å klappe litt til Rose-Maries kommentar :)Har bare lest Tilværelsens... og Livet er et annet sted, men også sistnevnte har sin handling fra Praha. Likte helt klart førstnevnte best.

   Slett
  2. Takk for tips! jeg setter boken på listen min, så får jeg se hva jeg finner på dagns bokhandel-raid!

   Slett
 3. Og! Og! Og! Riktig god tur, jeg er bittelitt misunnelig :)))

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Begynner å glede meg nå :) Har sittet og sett på bilder, og det ser ut som en by jeg kan komme til å elske.

   Slett
 4. Jeg oversatte denne boken for noen år siden: http://bokelskere.no/bok/skjebnenatt-i-praha/24894/
  En klassisk spionroman lagt til Praha. God tur :D

  SvarSlett
 5. Ja...den ene boken jeg kunne foreslå har du jo allerede lest ;) Så meg er det dessverre lite hjelp i(men jeg kan spre innlegget ditt på Fjesboka for å se om noen der har forslag til deg). God tur :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg leste den når jeg viste at det var en mulighet for at jeg kom til å dra, og det gjorde at jeg fikk ennå mer lyst til å dra! :)Måten byen ble beskrevet på gjorde at ejg ble ltt småforelsket, og ga meg ideen om at det hadde vært utrolig kult å lese en bok hvor som handlet om stedet jeg var på :)

   Slett
 6. Jeg skrev om tsjekkisk litteratur i jauar i år, og flere av bøkene foregår i Praha

  http://thauke2read.blogspot.no/2012/01/retrospektivt-hjrne-utvalgte-tsjekkiske.html

  SvarSlett
 7. Jeg googlet og fant to sider til deg:
  http://www.bibliotravel.com/locale.php?locale=6

  http://www.bookssetin.com/BookSearch.aspx?ViewPlace=Prague

  SvarSlett
 8. Boka som slo meg var denne - annerledes - jeg er jo og forblir en sci-fi og fantasy fantast :-)

  http://www.kultbok.com/den-andre-byen

  "Amazon kåret i 2009 den engelske utgaven av Den andre byen til en av årets beste romaner i genren sci.fi og fantasy. Finnes det en eksistens i vår umiddelbare nærhet som vi ikke aner noe om? I et antikvariat i Praha finner en mann en bok som er trykket med skrift som ikke tilhører vår verden. Bokstavene, som viser seg å inneha en underlig kraft, vitner om en parallell virkelighet, en by, hvor begreper som mening og hensikt, årsak og konsekvens, ikke finnes. Hovedpersonen blir besatt av tanken på å finne Den andre byen; han ønsker å bli kjent med dens innbyggere, deres religion og livsførsel. Han søker etter grensen mellom vår verden og det ukjente, og stadig blir nye dimensjoner av Den andre byen åpenbart for ham. Men ferden han har lagt ut på, er langt fra ufarlig: Ikke alle innbyggerne i Den andre byen ønsker at den fremmede skal få innsyn i deres (surrealistiske) tilværelse…"

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips! Høres spennende ut, liker litt alternative verdener. Kanskje vi har den på jobben? Jeg får sjekke (rekker ikke å bestille bøker før jeg drar).

   Slett
 9. Jeg skrev om tsjekkiske romaner i januar i år og prøvde å lenke det her til deg, men fikk feilmelding ved opplasting, men du finner det lett ved å gå til jan 12 i mitt bloggarkiv. Misunner deg ellers turen,fantastisk by!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Alle forsøkene på å legge inn link kom på mail, selv om det ikke kompå siden her, så jeg får sjekket det ut. Takk for tips!

   Slett
 10. Jeg vet ikke om noen av romanene eller novellene hans har handling fra Praha, men du kan jo lese Kafka og besøke huset hans mens du er der. Kan anbefale novellen In the Penal Colony som du finner et strålende innlegg om på bloggen til Line (den har ikke handling fra Praha).

  Jeg misunner deg. Praha er en nydelig by og jeg skal definitivt tilbake. Da jeg var der var det januar, snø og minus 16 grader. Det skapte en helt spesiell stemning og jeg er glad jeg opplevde Praha om vinteren. Men neste gang jeg drar dertil skal det være sol og sommer. Har du vært der før? Det er masse å se i selve byen, men kan anbefale noen utflukter ut av byen også. Selv besøkte jeg Karlstein slott og konsentrasjonsleiren Terezin. Begge de turene er noe jeg husker best fra Praha-besøket.

  Håper du får en fantastisk tur!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke vært i Praha før. Jeg får noen dager til å være turist, men blir litt jobbing og hunderelatert. Det er nemlig EM i kreativ lydighet, og jeg skal være lagleder. Men deler av torsdag, fredag og hele mandagen skal jeg være turist.

   Kafka bodde i Praha! Det må sjekkes ut. Har Prosessen stående i bokhylla.

   Slett
 11. Kan ikke komme på noe litteratur, men gled deg til turen. Har vært der to ganger og der er det ekstremt vakkert, spesielt på kveldstid. God tur!

  SvarSlett

Populære innlegg