onsdag 31. august 2011

Bok på film: The Hunger Games

Flere og flere har lest den utrolig spennende trilogien og Dødslekene, eller The Hunger Games som den heter på origianlspråket, av Suzanne Collins. Mange har sikkert fått med seg at første bok kommer på kino til våren.



Nå er den første smakebiten frigitt! Det er ikke mye vi får se, men spenning og action blir det uten tvil. Jeg gleder meg!

mandag 29. august 2011

Leseutfordringer fullført

To av Book Chick Citys utfordringer er fullført. Jeg er et konkurransemenneske, gi meg en utfordring og jeg tar en tur i kjelleren hver gang jeg ikke klarer det, noe som er en reell risiko siden jeg er verdensmester i å ikke fullføre prosjekter. Men i dag er det ingen kjellertur, selv om den siste boken jeg leste under Summer Romance Challenge ble vel langdryg og jeg måtte sette av store deler av dagen for å fullføre. Men klart er klart, så nå bør jeg vel feire. Hva har jeg i skapet tro? Noen rosiner? Sjokoladepålegg? Litt nacho-chips? Ja, det blir nok en heildundrenes fest du. Saft har jeg også...

Two of Book Chick City's challenges are completed. I am a competitive person, give me a challenge and I will take a dive down into the basement every time I do not make it, which is a real risk since I'm a world champion in not completing projects. But today there is no trip to the basement, although the last book I read during the Summer Romance Challenge was well drawn-out and I had to put much of the day to complete it. But I made it, so now I have to celebrate. But what do I have in the closet then? Some raisins? Chocolate Orders? A little nacho chips? Yes, there will be on hell a party . I also got some cordial I think...






















8/8 bøker. 100% fullført!

Sommeren er forelskelsen og romantikkens tid. Og gjerne innen litteraturen også.
Kan jeg klare å lese 8 kjærlighetsromaner i tidsperioden 1. juni til 30. september?

  1. "Warm Bodies" av Isaac Marion
  2. "Lokket av mørket" av Rhyannon Byrd
  3. "Mørkets elsker" av J.R. Ward
  4. "Husker dere meg ikke?" av Sophie Kinsella
  5. "Divergent" av Veronica Roth
  6. "Dead reckoning" av Charlaine Harris
  7. Jage i mørket av Rhyannon Byrd 
  8. "Under the Greenwood Tree" av Thomas Hardy

Paranormal/fantasy romance



14 / 12 bøker. 116% fullført!

Målet med denne utfordringen er å lese minst 12 bøker innenfor paranormal/fantasy romance innen 31/12-2011. Her er min progresjon:

  1. "Breaking Dawn" av Stephenie Meyer
  2. "Den mørkeste natten" av Gena Showalter
  3. "Fallen" av Lauren Kate 
  4. "Covet" av J.R. Ward
  5. "Nattens sjel" av Maggie Shayne
  6. "Grave Secret" av Charlaine Harris
  7. "Torment" av Lauren Kate 
  8. "Stardust" av Neil Gaiman
  9. "Crave" av J.R. Ward 
  10. "The Host" av Stephenie Meyer 
  11. "Warm bodies" av Isaac Marion  
  12. "Lokket av mørket" av Rhyannon Byrd 
  13. "Mørkets elsker" av J.R. Ward 
  14. "Jage i mørket" av Rhyannon Byrd

Leseplaner uke 35

For en dårlig leseuke! Jeg får aldri tid eller roen på meg til å sette meg ned og få en god leseflyt. Det er alltid et eller annet som tar min oppmerksomhet, og når det endelig i er litt tid til meg selv, så kommer Ole Lukkøye og blander seg inn i planene mine. Et par setninger fra boken, og vips så sover jeg så søtt. Det skal sies at det ikke er en lettlest bok jeg holder på med, noe som ikke akkurat hjelper...

Leste bøker forrige uke 
Ingen fullførte...
Anmeldelser skrevet
Ingen...

Leser nå
Under the Greenwood Tree av Thomas Hardy
Skal lese denne uken
Skellig av David Almond
A True Diary of a Part-Time Indian av Sherman Alexie
Hush Hush av Becca Fitzpatrick

Kjøpt
The Help av Kathryn Stockett
The Children of Hurin av J.R.R. Tolkien
Hush Hush av Becca Fitzpatrick
The Phantom of the Opera av Gaston Leroux
The Complete Novels of Jane Austen

Lagt til på ønskelisten
Luka og livets flamme av Salman Rushdie

I følge yr.no ser det ut til at jeg får det perfekte vær til å sitte inne og lese. Regn og vind som pisker mot rutene, mens jeg sitter inne i varmen med stearinlys og koser. Så ha en riktig god leseuke!

søndag 28. august 2011

En smakebit på en søndag: "Skellig" av David Almond


Dette har egentlig vært en håpløs leseuke for meg, så jeg er ikke ferdig med boken jeg ga en smakebit fra forrige uke. Det blir derfor en smakebit fra pensumboken jeg må starte på nå, barne-/ungdomsboken Skellig av David Almond.
"At home, there was a hole in the floor where Ernie's toilet had been. It was filled with new cement. The plywood screen had gone. Ernie's old gas fire had been taken away and there was just a square black gap behind the hearth. The floor was soaking wet and it stank of disinfectant. Dad was filthy and wet and grinnng. He took me into the wilderness. The toliet was standing in the middle of the thistles and weeds."
Jeg har bare lest litt av starten og litt om boken foreløpig. Den handler om Michael som flytter samen med foreldrene sine. I garasjen finner han et menneskelignende vesen, engelen Skellig. Dette er en veldig lettlest bok, tenkte jeg skulle bli ferdig med den i løpet av dagen i dag, men den virker lovende, med anbefaling fra Nick Hornby på forsiden.

En smakebit på en søndag er en fast utfordring fra Ladybug. Ta en tur innom bloggen hennes for å lese mer om hvordan du selv kan delta, eller for å lese flere smakebiter.

fredag 26. august 2011

Bok på film: Premiere på Hodejegerne i kveld


Jeg har tenkt til å starte en ny, fast spalte her i bloggen, hvor jeg tar for meg filmatiserte bøker. Enten premierer den respektive uken og filmer som allerede er ute eller filmer under planlegging. Spalten skal egentlig komme hver onsdag, men siden Hodejegerne har premiere i kveld, så tyvstarter jeg litt.

Skal du se filmen eller har du lest boken? Jeg må faktisk meddele at jeg ikke har gjort noen av delene, men tenkte jeg skulle se om jeg fikk sneket inn en kinotur en dag. Boken blir nok også lest etterhvert, den får bare stille seg i køen. Utifra traileren så virker det som om det blir en actionfylt opplevelse.


Et sitat før helgen: Maya Angelou

"Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away."
-Maya Angelou  


Kilde: Goodreads.com

torsdag 25. august 2011

Favorittbok fra A-Å: #V

Da var det på tide med Boktema hos Anette og jeg skal nå presentere min favorittbok på V.

Den den historiske romanen Veien til Jerusalem av Jan Guillou, den første boken i trilogien om Arn (hele trilogien er verdt å lese). Denne boken er litt spesiell for meg. For det første så var den en del av en særoppgave da jeg tok opp norsk for noen år siden, slik at jeg fikk fordypet meg litt i bakgrunnshistorien og tanker rundt boken. For det andre så var det denne trilogien som fikk sparket igang lesingen min igjen, etter mange års sykdom. En skal heller ikke glemme at du får ganske mange historiske fakta og mange av personene du møter har virkelig levd.

Det nådens år 1150 blir Arn Magnusson født i Västra Götaland. Han vokser opp hos munkene i Varnhems kloster og får den ypperste av sin tids utdannelse. Munkene forstår etter hvert at Arn ikke er skapt til å bli en klosterbroder. Han har større talenter som en Kristi stridsmann og tempelridder i Det hellige landet. Når Arn som 17-åring forlater klosteret dras han inn i de pågående intrigene mellom rivaliserende kronpretendenter. Han dømmes også til tyve års botsgang for sin kjærlighet til skjønne Cecilia. Arn har trådt sine første skritt på veien til Jerusalem.
Boken er skrevet med korstogene i midtøsten som bakgrunn og det er mange paralleller til nåtidens kriger i midtøsten. Korstogene tok aldri helt slutt og sårene mellom de stridene er fortsatt åpne. Det er interessant å lese om hvordan araberne den gangen ble sett på som de kunnskapsrike og vi var de som var dumme og rå.

Bøkene har blitt til to filmer. Jeg har sett begge, den første filmen så jeg rett før jeg leste boken. Dermed trodde jeg at jeg hadde en kjærlighetsroman foran meg, men det er ikke tilfelle. Film nummer én går an, den andre filmen led jeg meg igjennom. Mulig filmen er bra hvis du ikke har lest boken, men for meg var det bare frustrerende og jeg var faktisk sint da filmen sluttet...

For flere favorittbøker, ta en tur innom Anettes Bokboble.

mandag 22. august 2011

Leseplaner uke 34

denne uken hadde vi første ordentlige møte i lesesirkelen, og det var utrolig gøy! Det bare bekrefter det jeg vet, at bøker er den hylla jeg har lett etter... Begynt på skolen igjen har jeg også, hver fredag fremover frem til november (og eksamen) er det ungdomslitteratur på engelsk som står i fokus. Kan det bli bedre? Nå gjenstår det bare å finne seg en jobb...

Leste bøker forrige uke 
Dead Reckoming av Charlaine Harris
Jage i mørket av Rhyannon Byrd

Leser nå
Under the Greenwood Tree av Thomas Hardy

Lytter til på lydbok
De tre musketerer av Alexandre Dumas

Skal lese denne uken
The Absolutely True Story of a Part-Time Indian av Sherman Alexie 
Skellig av David Almond
Evig elskede av J.R. ward

Anmeldelser skrevet
Dead Reckoning av Charlaine Harris
Jage i mørket av Rhyannon Byrd
Høytleseren av Bernhard Schlink

Kjøpt
Pensum:
The Absolutely True Story of a Part-Time Indian av Sherman Alexie
Skellig av David Almond

Etter en liten berserkergang hos Fretex:
Kaptein Corellis Mandolin av Louis de Berniéres
High Fidelity av Nick Hornby
Skjemtsomme historier av Honoré de Balzac
Den Hellige Liga av Alexandre Dumas
Oppdageren  av Jan Kjærsad
Åndenes Hus av Isabel Allende
Greven av Monte Cristo av Alexandre Dumas

Lagt til på øsnkelisten
A Dance with Draogns av George R.R. Martin

Ha en riktig god leseuke!

søndag 21. august 2011

Fra lesesirkelen: En anmeldelse av "Høytleseren" av Bernhard Schlink

I forbindelse med lesesirkelen jeg er med i, har vi lest Høytleseren av Bernhard Schlink. Boken har blitt filmatisert som The Reader (dette er også den engelske boktittelen) og fikk fele 5 Oscarnominasjoner, med Kate Winslet og Ralph Fiennes i rollene

Som 15-åring møter Michael Berg den 35 år gamle Hanna Schmitz, en robust og vakker kvinne. Møtet blir skjebnesvangert for dem begge. En lang vår og en het sommer varer det hemmelige kjærlighetsforholdet. En dag er hun plutselig borte, og Michael begynner å undre seg: Hva vet han egentlig om Hanna? Fint lite, skal det vise seg …
Dette er en liten bok med mye innhold. Dette var et godt valg for lesesirkelen, for her var det mange tema vi kunne diskutere! Noe vi selvsagt også gjorde. Det mest spennende var de forskjellige måtene vi alle opplevde boken på, og for de som leste den flere ganger, hadde de også forskjellige opplevelser fra gang til gang. Dette er en bok som påvirker deg utifra hvilken sinnstemning er akkurat i leseøyeblikket tror jeg.

Min egen mening om boken:
Jeg slet først litt med å komme inn i boken. Jeg hadde akkurat fullført A Game of Thrones og hadde det språket med meg fortsatt. Dette kolliderte med det mye enklere språket til Schlink og den mer oppstykkede skrivestilen. I perioder tenkte jeg at denne boken måtte ha en god slutt, for at det skulle bli en bra bok. Ikke nødvendigvis en happy ending, emn en slutt som konkluderte historien bra. Boken hadde nemlig kapitler jeg ikke likte og til tider irriterte den meg. Men så var det perioder hvor den var bra, og jeg fikk en gode slutten jeg følte at var helt rett for denne boken.

I ettertid tenkte jeg at boken strengt tatt var genial. Som ei sa til meg: "Boken var ikke sann, var den vel?" For det var akkurat det forfatteren hadde klart å få frem, en følelse av at man virkelig leste en manns memoarer fra noe han opplevde da han var yngre. Ofte synes jeg at når noen husker bakover i forskjellige romaner, så husker de så veldig detaljert. Det skjer ikke her, Michael Berg husker det vi fleste ville husket når de ser tilbake, det er ting som er glemt og det er ting som har festet seg bedre på netthinnen. Det blir litt hoppende frem og tilbake og kanskje litt uryddig beskrevet, men det gjør det jo ofte når man forteller fra fortiden. Alt dette har Schlink klart å få frem og det føles veldig ekte. Jeg telte nesten dagene frem til vi skulle møtes, slik at jeg kunne få diskutert boken, jeg nærmest trippet av iver etter å få uttrykt meningen min om den.

Hvilke tema kan man diskutere i en lesesirkel?
Hva får et menneske til å gå så langt for å skjule en hemmelighet?
Hva fikk Hanna til å forføre en så ung gutt?
Hvordan opplever dere egentlig Hanna?
Hva ville egentlig Hanna da hun dukket opp ved bassengkanten?
I rettsaken, hvor Michael ønsker å avsløre Hannas hemmelighet, hva fikk han til å ikke si noe?
Hvordan hadde slutten blitt, hvis Michael skulle tatt seg av Hanna?
Var tyskerne så naive i forhold til konsentrasjonsleire, og hva fikk vanlige folk til å ta slike jobber som Hanna gjorde?
Her er flere konkrete spørsmål dere kan ta for dere.

Dette er bare noen temaer. Vi fant fort ut at det var mye som kunne diskuteres og det ble aldri et stille øyeblikk, men det hadde kanskje vært umulig for seks engasjerte damer? Bare i løpet av runden hvor vi skulle si hva vi mente om boken, dirret diskusjonstemaene under overflaten.

Skulle jeg bedømt boken utifra bruk i lesesirkel, ville jeg gitt den en sekser. Utifra min egen mening, selv med tanke på perioder hvor jeg tenkte at dette var en "møkkabok", så får den terningkast 5 av meg.

Neste måned står Saras nøkkel for tur, og jeg ser frem til et nytt møte med nye temaer, god mat og hyggelig selskap.

Filmtrailer:

En smakebit på en søndag: "Under the Greenwood Tree" av Thomas Hardy

Det er søndag, og jeg skal nå dele første avsnitt i boken jeg leser for øyeblikket. For flere smakebiter, ta en tur innom Ladybugs blogg. Der kan det hende du også finner et aldri så lite boktips, og du kan gjerne være med selv, selv om du ikke har en bokblogg.
To dwellers in a wood almost every species of tree has its voice as well as feature. At the passing of the breeze the fir-trees sob and moan no less distinctly than they rock; the holly whistles as it battles with itself; the ash hisses amid its quiverings: the beech rustles while its flat boughs rise and fall. And winter, which modifies the note of such trees as shed their leaves, does not destroy its individuality.
Jeg syntes rett og slett det var så utrolig godt skrevet! Dette er en gammel klassiker fra 1872, og jeg gleder meg til å lese videre.

fredag 19. august 2011

EFIT 19. august 2011

Da er det på ny tid for å knipse et bilde i timen. Dagen i dag har vel båret litt preg av at min barneskolen starter opp igjen til mandag. Jeg våknet opp til et kamera med flatt batteri, så det ble ikke noe bilde før klokken 10. Jeg tror jeg tenkte det sikkert femti ganger i går kveld at jeg måtte huske å lade opp batteriet, men neida... For andres EFIT-dager kan du ta en titt her. Her kommer min dag.

Kl. 10.06: Forsøker å få tak i min søster på telefonen.
kL. 11.00: En tur innom Goodreads for å oppdatere litt.
Kl. 12.08: Ingen EFIT med respekt for seg selv uten et skikkelig regnvær!
KL. 13.00: En tur innom bestemor
Kl. 14.00: Shopping i Tønsberg.
Lillejenta må ha nye klær når hun starter i 2. klasse til mandag.
Kl. 15.00: En tur innom Fretex ga en bra fangst :)
Kl. 16.00: Deilig å slippe og lage middag når vi kommer hjem!
Kl. 17.00: En pen strømpebukse må også kjøpes inn før vi kan dra hjem!
Det TAR lang tid å handle med smårollinger!
KL. 18.00: Endelig på vei hjem.
Kl. 19:02: Nyheter...
Kl. 20.00: Det trenes og det trenes...
KL. 21:08: På tide å trene firbente!
Kl. 22.00: Akutt sukkerhunger! Heldigvis kom jeg på at det lå marshmellows
ute i bilen. Men lov meg å ikke si det videre, det er en hemmelighet...
De var nemlig ikke mine!
23:00: På tide å avslutte kvelden med ei god bok! God natt!

Bokanmeldeslse: "Jage i mørket" av Rhyannon Byrd

Jage i mørket ar bok nummer 2 i trilogien Blodjegerne, en het serie om sexy og overbeskyttende varulver og deres kvinner. Har du litt rødstrømpetendenser, styr unna disse bøkene, her er det store muskler og machomenn, hett begjær og og det svakere kjønn. Her er min mening om bok nummer 1.

De er halvt menneske og halvt varulv og slites mellom to verdener. Ingenting kan hindre deres jakt på rettferdighet ... og kjærlighet.

Å finne og drepe varulver som har fått smak på menneskekjøtt har tatt all hans våkne tid. Men da Jeremy Burns for første gang på ti år ser Jillian igjen, kan han ikke lenger lukke øynene for sannheten. Han er bundet til den vakre sjamanen av en kraft så sterk at den ikke kan fornektes. Likevel vil skjebnen skille de to elskende - og fordrive blodjegeren fra hjemmet hans. 

Da en konspirasjon truer med å splitte varulvflokken, må Jeremy bekjempe en mektig fiende blant sine egne, og han har Jillian til å hjelpe seg. Og når de er ferdige med det - ja, da vil Jeremy sørge for at han får det han heller helst vil ha ... Jillian tilhører ham, og denne gangen kommer han til å gjøre alt for at hun skal forstå det!
Som nevnt over, så blir dette veldig macho, og det er første gang jeg vil kalle boken mer mykporno enn noe annet. Ikke for det, jeg har lest mang en bok hvor sex og begjær står sentralt, og er ikke prippen av meg på  noen måte, men denne boken ble et langt forspill til han endelig får seg noe. Resten av historien og alt det dramatiske havner litt i bakleksa og blir aldri skikkelig spennende. Det er hele tiden fokuset på Jeremys forsøk på å få Jillian til sengs, og hans begjær og harde kropp og lem... Jillian stritter i mot og Jeremy er intenst påtrengende og jeg sitter igjen med en sterk irritasjon over at her tråkkes det langt over respekten for kvinnens kropp og ønsker, selv om hun egentlig bare er redd for å bli såret, og egentlig vil, helt innerst inne... Hvis jeg vil jeg lese så mye detaljert sex som dette, så kan jeg like godt kjøpe meg Cupido tenker jeg (eh.. *kremt* eksisterer egentlig det bladet fortsatt?). Dette blir rett og slett altfor mye. Der forfatteren klarte balansen greit i forrige bok, bikket den over i feil retning denne gangen. Heldigvis er boken ikke en dårlig skrevet bok. Det er driv i den, språket er lett og greit, så det er en bok man fint leser ut på en dag. Jeg tror nok jeg skal lese siste boken også (siden jeg allerede har den), og er litt spent på hvilken retning dette går...



Tørre fakta:
Utgitt: 2011
Forlag: Harlequin
Oversetter: Jan Ingar Vik
Sideantall: 349 sider (pocket)
Originaltittel: Last Wolf Hunting (opprinnelig utgivelsesår)
ISBN:978-82-8268-228-2
Kilder: Abbonement

torsdag 18. august 2011

Favorittbok fra A-Å: #U


Denne ukens favorittbokstav er U, og her er det ikke store utvalget dessverre, kun tre bøker, og ingen av dem er bra nok til å anbefales videre. Men forhåpentligvis har jeg en bok neste uke, da den boken som ligger øverst i lesebunken min er Under the Greenwood Tree av Thomas Hardy. Jeg elsker filmversjonen fra BBC, og håper jeg vil like boken like mye.



For flere favorittbøker, ta en tur innom Anettes Bokboble.

onsdag 17. august 2011

Bokanmeldelse: "Dead Reckoning" av Charlaine Harris


Bok nummer elleve i serien om Sookie Stackohose er en bok jeg har utsatt å lese i flere måneder. Jeg har hørt så mye negativt om den at jeg grudde meg for nedturen. Men når man begynner med slike forventninger, så kan det vel ikke gå så mange veier enn oppover, kan det vel?

Boken dreier seg denne gangen om mye og ingenting. Baren hvor Sookie jobber får en molotov cocktail kastet gjennom vinduet og skumle fyrer dukker opp for å ta Sookie. Bill og Pam har et eller annet de holder på med, men Sookie blir holdt utenfor og trøbbel er som vanlig i gjære.Samtidig er det ikke bare bare å ha familie boende hos seg, spesielt ikke når de er feer...

Det er koselig å komme tilbake til Bon Temps og gamle kjente. Etter elleve bøker over ett og et halvt år, så føles det som om jeg kommer hjem igjen, som om jeg kjenner stedet og folkene der som gamle venner jeg besøker i ny og ned. Sookie er som vanlig sjarmerende, overfladisk og forfengelig, med et ønske om å være litt smartere enn hun strengt tatt er (men hun leser jo bøker, kan noen fremmedord og ser på Jeopardy, så da må jo IQen være temmelig høy?).

Det som er slitsomt med Charlaine Harris skriving, er all repetisjonene. Noe er greit, det er over et år siden jeg leste forrige bok, så noe glemmer jeg selvsagt. Men, jeg trenger ikke å bli fortalt hvordan Bubba ble vampyr flere ganger. Har man først lest om hvordan det skjedde, og fått det repetert hver eneste gang denne herlige karakteren dukker opp (og man glemmer ikke Bubba, den mest geniale karakteren i hele serien), så trenger jeg ikke flere teskje-beskrivelser! Ellers takk! Noen ganger føler jeg rett og slett at Harris har veldig liten tiltro til sine lesere og hva de evner å ta til seg av historiene hennes. Og skulle noen være så dumme å starte med kjøpe bok nummer elleve i en serie, så får de skylde seg selv og heller starte i riktig rekkefølge, er nå min personlige mening.

En annen ting som kan bli litt vel mye, er alle de unødvendige detaljene. Trenger jeg å vite hvilket vaskemiddel Sookie bruker når hun skal vaske gulv og lignende? Trenger jeg å vite så mye detaljer om klær og annet Sookie bruker eller observerer? Men så hører det vel litt til Sookies karakter. Boken er jo skrevet i førsteperson og derfor er jeg villig til å se gjennom fingrene når det gjelder dette, og heller tenke at det er litt herlig med en så lite perfekt karakter som Sookie er! Men for en person som sliter litt med å identifisere seg med Sookie, så er det ikke alltid like lett å være overbærende, men jeg klarer det med et litt anstrengt smil...

Så hva syntes jeg så egentlig om boken? Som jeg skrev, jeg startet med forventningene helt i bunnen, og dermed ble det en helt grei bok, en gjennomsnittlig historie som nok hadde masse potensiale både her og der til å bli en spennende bok. Eric har over flere bøker havnet helt i bakgrunnen, og jeg føler at jeg som leser har mistet han. Jeg kjenner at jeg ikke bryr meg noe særlig om hva som skjer mellom han og Sookie lenger, han har blitt en statist, og det er kanskje det Harris ønsker? Så etter å ha ventet gjennom mange bøker på å se hvordan forholdet deres utvikler seg, så spiller det ingen trille lenger. Og hvem har Harris tenkt at skal bli Sookies store kjærlighet? Hva er egentlig Sookies skjebne? Vi nærmer oss slutten, så det er bare å følge med videre... I denne boken får du ingen svar. Dette har vært en ordentlig mellombok, hvor vi får svar på noen gamle spørsmål, og det bygges opp mot slutten? Utover det var det ikke så mye som skjer, annet enn det vanlige. Noen vil drepe Sookie, Det er en liten vampyrkamp, og poff, tre hundre sider er over...

Jeg håper iallefall det går mot slutten av serien, hvis ikke må serien ta seg opp drastisk. Jeg leste for en stund tilbake at Charlaine Harris hadde planlagt tretten bøker, men nå ser jeg på hjemmesiden hennes at hun ikke vet hvor mange hun skal skrive... Det som bekymrer meg litt er at hun skal begynne å melke historien pga. True Blood-serien og at det tilslutt blir en veldig dårlig serie kun de mest trofaste gidder å lese. For min del kunne neste bok faktisk vært den siste...

Nå er det bare en ting jeg vil vite før serien konkluderes:

Hvem blir, som nevnt tidligere, Sookies endelige kjæreste?

Bill?
Alcide?
Eric?
Sam?
En alv?
En fe?
Bubba? Ha ha ha
Eller kommer det rett og slett en ny prins på sin hvite ganger?
Den som venter får vel svar...

Terningkastet kjenner jeg at jeg har en indre debatt med, men siden jeg koste meg med gjensynet, så bikker jeg nok opp på en litt for snill firer.



Tørre fakta:
Utgitt: 2011
Forlag: Gollancz
Sideantall: 325 sider (pocket)
ISBN: 978-0-575-09653-0
Kilder: Kjøpt

tirsdag 16. august 2011

Bokanmeldelse: "A Game of Thrones" av George R.R Martin

Etter å ha hørt mye skryt om bokserien A Song of Fire and Ice, endte jeg først opp med HBOs TV-serie Game of Thrones, for deretter å lese første bok i serien (som sesong 1 er basert på), A Game of Thrones. Skal disse to sammenlignes, må jeg jeg nok si at jeg sjelden (eller aldri?) har sett en serie eller film som har vært tro mot boken! Det er selvsagt noen smådetaljer som er endret, enkelte personer er med/eller ikke, enkelte hendelser er litt endret for å passe bedre på skjermen, men det var ikke de store overraskelsene som ventet meg da jeg begynte å lese.

Det som jo gjør det litt vanskelig å skulle anmelde boken, er det at jeg kunne historien fra før. Det var nesten aldri noe nysgjerrighet som drev meg til å måtte lese en side til, eller et kapittel til. Hvordan hadde det vært om alt var nytt?

Først litt om selve handlingen
Long ago, in a time forgotten, a preternatural event threw the seasons out of balance. The cold is returning, and in the frozen wastes to the north of Winterfell, sinister forces are massing beyond the kingdom's protective wall. To the south, the King's powers are failing, and his enemies are emerging from the shadows of the throne. At the center of the conflict lie the Starks of Winterfell, a family as harsh and unyielding as the frozen land they were born to. Now Lord Eddard Stark is reluctantly summoned to serve as the King's new Hand, an appointment that threatens to sunder not only his family but also the kingdom itself. A heroic fantasy of lords and ladies, soldiers and sorcerers, assassins and evildoers who come together in a time of grim omens.:
Her har vi eventyr, middelalder og riddere. Verden er ikke skjønn eller enkel, her er det den smarteste som overlever, og det hjelper lite å ha 'helt' stemplet i panna. Tittelen kommer fra akkurat det som er hovedfokus i historien, kampen om hvem som skal styre riket og få sitte på hjerntronen, smidd av sverd fra de som den forrige kongen hadde vunnet over.


Kilde: HBO's Making Game of Thrones
http://www.makinggameofthrones.com
Hva synes jeg om boken:
Hvis vi ser bort fra det jeg har nevnt tidligere, så er dette en solid skrevet bok. Forfatteren har skapt en stor og troverdig verden i en fjern fortid man ikke helt kan plassere, språket er herlig å lese og jeg liker godt måten han lar hvert enkelt kapittel følge forskjellige karakterer. Dermed får vi hele tiden historien presentert fra forskjellige synsvinkler.

Et helt kapittel dedikert til Aryas opplevelser.
Det er mange navn og personer vi møter i boken. Jeg har lest at enkelte synes det blir litt vel mye å holde styr på i begynnelsen, men siden jo jeg hadde sett serien vet jeg igjen ikke hvordan det hadde føltes hvis jeg leste boken først. Det er enkelte navn som til tider er såpass like at jeg blir litt forvirret, men jeg får raskt puttet på plass bitene etter et par linjer. Når vi nå først er inne på navn, så har Martin gjort en meget artig vri på dette. Et par bokstaver som er endret, og vips, har man veldig flotte og ukjente navn, som f.eks. Eddard, Joffrey og Petyr. Og skulle du gå deg vill i alle de herlige karakterene (Tyrion er definitivt min favoritt, en herlig og rappkjeftet dverg, for ikke å glemme guttejenta Arya), så hadde i allefall min utgave en oversikt bakerst over alle familiene.

Jeg synes dette er en bok det er vanskelig å si mye om, kanskje fordi det er så mye å si om den? Jeg havner nok på en terningkast fem, mulig det kunne ha blitt en sekser hvis jeg ikke hadde sett serien først. Det tok meg hele 3 uker å lese den ferdig, fordi jeg ikke måtte vite mer, og det er lenge for meg, selv med over 800 sider lesing. Jeg anbefaler både bok og TV-serie, men definitivt les boken først! Jeg ser nå frem til å begynne på bok nummer 2, og for første gang få lese den helt uten noen formeninger om hva jeg har i vente


Andre bloggeres meninger:
Migrating Coconuts 
Bokstavelig talt
ebokhyllami

HBO-trailer



Tørre fakta:
Utgitt: 2011 (først utgitt 1996)
Forlag: Bantam Books
Sideantall: 837 sider (pocket)
ISBN: 9780553573404
Kilder: Kjøpt

mandag 15. august 2011

Leseplaner uke 33

Nå begynner jeg endelig å komme inn i lesemodus og ser frem til at skoleferien snart er over, selv om det nok gjelder for meg også. Men er man smart, så velger man fag hvor man fortsatt kan lese mye god, engelsk litteratur!


Fullførte bøker forrige uke 
A Game of Thrones av George R.R. Martin
Høytleseren av Bernhard Schlink

Nye favorittbøker
A Game of Thrones av George R.R. Martin

Anmeldelser skrevet
Holder på, ingen fullført...

Leser nå
Dead Reckoning av Charlaine Harris
Skal lese
Under the Greenwood  Tree av Thomas Hardy
Evig elskede (Den Sorte Dolks Brorskap #2) av J.R. Ward

Kjøpt
Ingen! (Nesten ingen, jeg har kjøpt noen på salg, men de har ikke kommet ennå)

Lagt til på ønskelisten
Soulless (The Parasol Protectorate #1) av Gail carriger
The Restorer (Graveyard Queen #1) av Amanda Stevens

Ha en riktig god leseuke!

søndag 14. august 2011

En smakebit på en søndag: "Høytleseren" av Bernhard Schlink


Denne helgens smakebit kommer fra boken jeg avsluttet i går kveld. Boken Høytleseren av tyske Bernhard Schlink er også kjent som The Reader, en bok som også er en oskar-nominert film.
Neste dag var hun forsvunnet. Jeg kom til vanlig tid og ringte på. jeg kikket gjennom døren, alt var som det pleide, og jeg hørte klokken tikke.
Denne utfordringen er den Ladybug som står bak. Ta en tur innom bloggen hennes hvis du ønsker å delta selv, eller vil lese flere smakebiter.

torsdag 11. august 2011

Jane Austen give-away

Siden 5000 mennesker nå har vært innom min blogg, tenkte jeg at det var på tide å gi noe tilbake til leserne mine. Er du glad i gamle klassikere og elsker Jane Austen?

Hvis du vil ha alle Austens romaner, samlet i en bok, så har du nå sjansen! Hele 1440 sider med ren Austen-romantikk og kose deg med utover høsten!

The Complete Novels
of Jane Austen

Her finner du følgende romaner: Sense and Sensibility, Pride and Prejudice, Mansfield Park, Emma , Northanger Abbey, Persuasion og Lady Susan.

Det er ikke mye du trenger å gjøre, annet enn å dele dette på Twitter, Facebook, blogg og/eller et annet sted, husk selvsagt å legge ved dette innlegget, og fortell meg hvor i kommentarfeltet under. Det er en vinnersjanse ekstra for hvert sted du legger det ut selvsagt.

Vinneren vil bli trukket ut lørdag 27. august. Og du skal ikke se bort ifra at en liten overraskelse følger med...

Favorittbok fra A-Å: #T

I en verden hvor en gutt forelsker seg i deg, fordi du er den du er, litt anderledes og klønete, en som ikke passet helt inn blant alle de andre, litt som meg selv kanskje, der liker jeg å være. Det er tid for Anettes Boktema og min favorittbok på T, nemlig Twilight.


Under bokstaven B nevnte jeg siste bok i serien, selv om dette definitivt er en bedre bok. Den type bok som ikke helt trenger å være så fantastisk litterært sett, men som gir deg tillatelse til å være 17 år og stormforelsket igjen, selv om han med stor 'H' viser seg å være en vampyr... Det spiller ingen rolle hva litteraturkritikere og andre forståsegpåere skulle mene om bøkene og skrivestilen til Stephenie Meyer, hun har truffet en eller annen streng hos ungpikehjerter (og legg merke til at vi litt mer eldre også kan ha slike hjerter fortsatt) som gjør bøkene hennes til en større suksess en mange lignende bøker. Hun får kritikk for å nærmest ha besudlet vampyrlitteraturen, siden hun har turt å gjøre den helt anderledes enn hva andre har gjort (selv om veldige mange har gått sine egne veier etter Dracula) Men hva så om vampyrene kan gå ute om dagen, ikke sover og glitrer i sola? Det er mange andre vampyrer som lever blant mennesker også,du har Vampire Diaries, The Black Dagger Brotherhood, og flere andre jeg ikke husker i farta og som har fått sine helt egne regler.Selv jeg foretrekker litt mer menneskelige trekk hos vampyrene, feig som jeg er. Da jeg leste Interview with a Vampire av Ann Rice, slo det meg at selv om bøkene var godt nok skrevet, likte jeg meg ikke i den verden og den måten å tenke på.

Men, det er litt snodig det der, at jeg hver gang jeg skal skrive at jeg liker Twilight, ender opp med en forsvarstale. Jeg tror jeg skal bli flinkere til å skrive: Jeg liker Twilight og anbefaler den som min favorittbok på T, punktum.

For flere smakebiter, ta en tur innom Anettes Bokboble.

Populære innlegg